Mainos
Mainos

Kuntakriteerit julki tänään: Kuntien tulevaisuus ratkeaa

MTV3 Uutisten saamien tietojen mukaan kuntakriteereistä on juuri päästy sopuun. Hallitus tiedottaa asiasta enemmän iltapäivän aikana.

Yksi suurimmista kiistanaiheista päähallituspuoleiden kokoomuksen ja SDP:n välillä on koskenut kuntakriteerien velvoittavuutta. Puolueet ovat olleet erimielisiä siitä, kuinka paljon kunnille annetaan joustovaraa kriteerien suhteen. Kokoomus on tiettävästi ollut tiukkojen kriteerien kannalla ja SDP puolestaan haluaisi kunnille enemmän joustoa.

Päähallituspuolueet SDP ja Kokoomus ovat neuvotelleet kriteereistä koko alkuviikon. Hallinnon ja aluekehityksen ministerityörymä kokoontui tänään asian tiimoilta. Viimeisistä yksityiskohdista päästiin sopuun puolenpäivän aikaan.

Vahvan peruskunnan kriteerit määrittävät paljon kuntien tulevaisuutta. Kriteerit kertovat, mitä kunnilta tulevaisuudessa vaaditaan muun muassa talouden, väestöpohjan ja työssäkäyntialueiden osalta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme