Mainos
Mainos

Kuntalaiset arvioivat vanhuspalvelujen heikentyneen

Kuntalaisten mielestä erityisesti vanhuspalvelut ovat heikentyneet viime vuosina.

Kuntaliiton kyselyn mukaan myös arviot hammashoidosta sekä terveyskeskuksen terveydenhoitaja- ja lääkärivastaanotosta ovat laskeneet syksystä 2008.

Yksittäisistä palveluista parhaiten hoidettuina pidetään kirjastoja, kansalais- ja työväenopistoja, jätehuoltoa, neuvoloita ja kierrätystoimintaa.

Tyytyväisimmät asukkaat ovat 10000-20000 asukkaan taajaan asutuissa kunnissa, jotka järjestävät sosiaali- ja terveyspalvelut yhteistoiminta-alueen kautta.

Kuntien sisällä tyytyväisyys vaihtelee etenkin vuoden 2009 jälkeen kuntaliitoksen läpikäyneissä kunnissa

– Kunnan keskuksessa asuvat ovat yleensä tyytyväisempiä kuin kunnan reuna-alueilla, entisissä itsenäisissä kunnissa asuvat. Uhkana näyttääkin olevan, että kuntien väliset erot muuttuvat liitosten seurauksena kuntien sisäisiksi, näkymättömiksi eroiksi, sanoo tutkimuksen tekijä Marianna Pekola-Sjöblom Kuntaliitosta.

Tutkimukseen vastasi yli 11000 kuntalaista viime vuoden syksyllä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot