Mainos
Mainos

Kuntaliitokset eivät säästä

Kuntaliitokset eivät tutkimuksen mukaan säästä kuntien menoja. Liitoksilla ei myöskään näytä olevan vaikutusta tehokkuuden lisääntymiseen. Liitosten jälkeen kuntien asukaskohtaiset menot ovat pikemminkin lisääntyneet kuin vähentyneet ja menot ovat kasvaneet nopeammin kuin vertailukunnissa.

Sisäministeriö, Valtion taloudellinen tutkimuskeskus ja Palkansaajien tutkimuslaitos tutkivat kuntien yhdistymisen taloudellisia vaikutuksia vuoden 1970 jälkeen tehdyissä liitoksissa. Yhdistyneitä kuntia verrattiin ominaisuuksiltaan samanlaisiin, mutta itsenäisinä säilyneisiin kuntiin. Tutkijoiden mukaan tuloksista ei löydy näyttöä siitä, että kuntia yhdistämällä voitaisiin radikaalisti pienentää kuntasektorin menoja. Myöskään todisteita verotulojen lisääntymisestä ei aineistosta löytynyt.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot