Mainos
Mainos

Kuntaliitokset jakavat mielipiteet

Kuntaliitokset jakavat suomalaisten mielipiteet. STT:n teettämässä kyselyssä vajaa puolet arvioi, että kuntaliitoksilla kohenevat sekä palvelut että kuntatalous. Sen sijaan noin kolmannes vastaajista kokee kuntien tilan vain heikkenevän liitoksissa.

Liitosten parantavaan vaikutukseen uskotaan erityisesti pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla. Puoleista kokoomuksen kannattajat luottavat liitosten voimaan. Eniten epäilijöitä löytyy pienpuolueiden, vihreiden sekä vasemmistoliiton kannattajista.

Pakkoliitoksia vastustaa reilut 60 prosenttia vastaajista, kun kolmannes kannattaa. Pääkaupunkiseudulla pakon kannattajia on hivenen muuta maata enemmän.

Jyrkimmin pakkoliitoksia vastustavat vihreiden ja keskustan kannattajat. Myönteisemmin suhtautuvat kokoomushenkiset.

Viime vuonna tehtiin 14 kuntaliitosta. Suurin osa näistä oli kahden kunnan yhdistymisiä.

Suomen Gallup haastatteli kesäkuussa 1000 suomalaista. Virhemarginaali on 3 prosenttiyksikköä suuntaansa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot