Mainos
Mainos

Kuntaliitoksia kannatettiin Kiihtelysvaarassa ja Kangaslammilla

Äänestysprosentit nousivat lähelle 70:ntä neuvoa-antavissa kansanäänestyksissä Kiihtelysvaarassa ja Kangaslammilla.

Kuntaliitoksia kannatetaan niin Kiihtelysvaarassa kuin Kangaslammilla.

Selvä enemmistö kiihtelysvaaralaisista on kannattanut kuntaliitosta Joensuun kaupungin ja Tuupovaaran kunnan kanssa neuvoa-antavassa kansanäänestyksessä. Myös enemmistö Kangaslammin asukkaista halua kuntaliitosta Varkauden kanssa.

Kiihtelysvaarassa kuntaliitosta kannatti 63,3% ja sitä vastusti 32,2% äänestäneistä. 4% ei ilmaissut kantaansa. Vaalien äänestysprosentti oli 69,6.

Kangaslammilla Varkauteen liittymisen puolesta annettiin kyllä-ääniä 594 ja ei-ääniä 251. En osaa sanoa -ääniä annettiin 27. Neuvoa-antavaan kansanäänestykseen otti osaa 68% kunnan 1 275 äänioikeutetusta asukkaasta.

Kangaslammin ja Kiihtelysvaaran valtuustot päättävät liitoksista helmikuussa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot