Mainos
Mainos

Kuntaliitoksia on paljon vireillä, vaikka suurkunnat ovat kalliita

Kunnat yhdistyvät Suomessa entistä useammin. Kuntaliitto kannattaa vapaaehtoisia ja valtion tukemia yhdistymisiä, ja kuntakoko on kasvamassa, vaikka sopivaa kuntakokoa ei pystytä määrittelemään.

Kuntaliiton lakiasiainyksikön päällikkö Kari Prättälä sanoo kuntaliiton kannustavan kuntia harkitsemaan osana kuntastrategiaa kuntien yhdistymistä. Kuntien keskimääräinen asukasmäärä on 11 500, mutta paljon on myös tuhannen ja kahdentuhannen asukkaan kuntia. Suomessa on kuntia 446.

Professori Krister Ståhlberg pitää epävarmana, että kunnat tehostavat toimintaansa yhdistymällä. Yhteiskunnalliset ratkaisut ajavat ihmisiä suuriin kaupunkeihin, vaikka eläminen on niissä kallista. Pienten kuntien kannattaa hänen mielestään hakeutua yhteistyöhön, jossa seutukunta on hyvä lähtökohta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot