Mainos
Mainos

"Kuntaliitoksissa ilmassa yksipuolista rakkautta"

Hallituksen työryhmän kuntaliitossuunnitelmat paljastivat piileviä ja hieman näkyvämpiäkin viha-rakkaus -suhteita Suomen kuntien välillä.

Osa paikkakunnista toimii määrätietoisina kosijoina, ja osa keskittyy tarjoamaan rukkasta. Mikseivät kaikki voisi rakastaa kaikkia?

Yksi työryhmän kaavailema kuntaliitos yhdistäisi Kanta-Hämeessä sijaitsevat naapurit Hämeenlinnan, Hattulan ja Janakkalan. Janakkalan kunnanjohtajaa MTV3 Uutiset ei tavoittanut, mutta Hattulan kunnanjohtaja toteaa tylysti, että kuntaliitoksien vaatima rakkaus on erittäin yksipuolista.

– En löydä yhtään syytä, mikä sijoittuisi plus-puolelle tässä liitosasiassa. Meillä ei ole mitään aikomuksia liittyä kenenkään kanssa, painottaa kunnanjohtaja Martti Pura Hattulan kunnasta.

Mahdollinen liitoskumppani Hämeenlinna ei helposta hätkähdä, vaan väistää torjunnan ja jatkaa yhteistyön ehdottelua hymyissä suin.

– Liitoksen avulla voisimme yhdistää voimia ja olla vahvempia. Alueen elinvoimaisuus kasvaisi eikä meidän tarvitsisi kilpailla keskenään, arvioi kaupunginjohtaja Tapani Hellstén.

Lämmittelyistä huolimatta Hattulan kunnanjohtaja Martti Pura ei lämpene.

– Hattulassa on tällä hetkellä maakunnan halvimmat terveyspalvelut ja peruskoulujen yksikköhinta on pienin. Jos me liitymme Hämeenlinnan kanssa, meistähän tulee maksajia, huudahtaa Pura.

Hellsten tulee hieman vastaan ja myöntää, että talousvaikeuksissa on kaikkien painittava.

– Meillä kaikilla on haasteita talouden tasapainottamisessa. Isona kokonaisuutena olisi helpompi vastata talouden haasteisiin, Hellstén korostaa.

Puran mukaan Hellsténin kosinnoissa on se vika, että niihin liittyy raha.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme