Mainos
Mainos

Kuntaliiton johtaja: Kuntia pian alle 300

Kuntaliiton uusi toimitusjohtaja Kari-Pekka Mäki-Lohiluoma herättelee kuntapäättäjiä puuttumaan myös kuntien rakenteisiin. Mäki-Lohiluoma uskoo, että parin vuoden päästä Suomessa on alle 300 kuntaa, kun niitä nyt on vajaa 350.

- Palvelut on pantava keskiöön.Toivon, että missään hallinnon rajat eivät ole este sille, että pystymme turvaamaan kuntalaisten palvelut, olipa sitten kyse kuntarajoista tai sektorirajoista, Mäki-Lohiluoma viestittää kuntapäättäjille.

Kuntien talouden tasapainottaminen vaatii Mäki-Lohiluoman mukaan monia toimenpiteitä. Kunnissa on edessä verojen korotuksia, lisää velanottoa ja palveluiden tehostamista.

Tilastokeskuksen tekemässä kyselyssä kuntien päättäjät listasivat ykköskeinoikseen maksujen korotukset ja kiinteistöveron nostamisen. Tämän lisäksi yli viidesosa päättäjistä pitää yhtenä keinona henkilöstön lomautuksia ja neljä prosenttia kyselyn vastaajista väläytti myös irtisanomisia, jotta kuntien talous kohentuisi tänä vuonna.

Työ- ja elinkeinoministeriön aluebarometrin kyselyyn vastasi viime vuonna 2 000 kuntapäättäjää, virkamiehiä ja poliitikkoja.

(MTV3)

Katso Jussi Kärjen analyysi

MÄKI-LOHILUOMA: KUNTIEN LAINAMÄÄRÄ KAKSINKERTAISTUU

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme