Mainos
Mainos

Kuntaliiton puheenjohtaja ei yhdistäisi vaaleja

Kuntaliiton hallituksen puheenjohtaja ei kannata vaalien yhdistämistä. Euro- ja kuntavaalien yhdistämistä voitaisiin kuitenkin harkita poikkeustilanteissa.

Suomen kuntaliiton hallituksen puheenjohtajan kansanedustaja Pekka Nousiaisen mielestä kunnallisvaaleja ei pidä yhdistää sen enempää eduskunta- kuin europarlamenttivaaleihin. Nousiainen kertoo näkemyksistään Itä-Savon ja sanomalehti Länsi-Savon haastattelussa.

Kunnallis- ja eduskuntavaalien yhdistämistä ehdotti viime viikolla SDP:n puoluehallitus. Nousiainen kuitenkin täsmentää, että euro- ja kuntavaalien yhdistämistä voitaisiin harkita vuoden 2004 kaltaisissa poikkeustilanteissa, jolloin ne sattuvat samalle vuodelle. Hänen mielestään eurovaalien ja kuntavaalien asiasisällöt erottuvat toisistaan paremmin kuin eduskuntavaalien ja kuntavaalien asiasisällöt.

- Jos eduskuntavaaleja ja kunnallisvaaleja käytäisiin yhtä aikaa, paikallisuus kärsisi varmasti, sanoo Nousiainen. Nousiaisen mielestä paikallinen vaalikeskustelu on tärkeämpää kuin esimerkiksi rahansäästö, jonka vaalien yhdistäminen kunnille toisi.

Nousiainen tähdentää puhuvansa vain omissa nimissään, koska Kuntaliiton hallitus ei ole vielä keskustellut vaalien yhdistämisestä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot