Mainos
Mainos

Kuntaliiton Seppänen: Kirkon apu kelpaa

Kuntaliiton hallituksen puheenjohtaja Jorma Seppänen pitää oikeansuuntaisena opetusministeri Olli-Pekka Heinosen esitystä, jonka mukaan seurakuntien osuutta yhteisöveron tuotosta pienennettäisiin kuntien hyväksi.
-Tämä on seurakunnille nopein ja tehokkain tapa auttaa yhteiskunnan vähäosaisia, joiden palvelut ovat vaarassa heikossa taloudellisessa tilanteessa olevissa kunnissa, Seppänen sanoi tänään Kuntaliiton valtuuston kokouksessa.

Seppäsen mielestä hälytyskellojen pitäisi soida päättäjille, jotta he viimeistään nyt havaitsisivat kuntakentän jakautumisen menestyviin ja kriisiytyviin kuntiin. Yleisesti käytössä olevat keskiarvoluvut näyttävät vain yleisen kehityssuunnan, mutta todellisuus kuntakentän sisällä on hyvin erilainen.

-Talousvaikeudet ovat suurimmat niissä kunnissa, jotka menettävät valtionosuus- ja yhteisöverouudistuksissa. Heikosti menestyviä kuntia on kaikkialla maassa ja niiden joukossa on niin suuria kaupunkeja kuin pieniä kuntia, Seppänen sanoi. Seppänen vaati kuntien harkinnanvaraisten valtionosuuksien määrän nostamista vähintään kaksinkertaiseksi nykyisestä 200 miljoonasta markasta.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme