Mainos
Mainos

Kuntaliitto ei lämpene veronalennuksiin

Suomen Kuntaliitto toisti tänään näkemyksensä, ettei yleiseen veroäyrin hinnan alentamiseen ole mahdollisuuksia. Kuntien vakavaraisuus ei ole liiton mukaan vielä hyvä. -Ne muutamat kunnat, joissa olisi ehkä mahdollisuus alentaa veroäyrin hintaa, harkitsevat asiaa varmasti tarkasti, sanoo järjestö.

Kunnat ovat liittonsa mielestä kantaneet kortensa kekoon valtiontalouden tasapainottamiseksi. Myös työttömyyden vähentämiseksi kunnat ovat tehneet töitä hartiavoimin. Liitot vetää esiin Oulun ja Espoon esimerkkikuntina, jotka ovat osallistuneet "kohtuullisella summalla yritysten työttömyyskortistosta ottamien uusien työntekijöiden palkkakustannuksiin".

Vientiteollisuuden hyvä vauhti näyttää jatkuvan, mutta hyvät tulokset eivät ole paljon auttaneet työllisyyden parantamiseen tai kulutuksen lisäämiseen. -Kysyä sopii, miten vientiteollisuus on ollut mukana valtiontalouden tasapainottamisessa, huomautetaan Kuntaliiton kannanotossa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme