Mainos
Mainos

Kuntaliitto haluaa rakennetyöttömyyden etusijalle

Kuntaliitto vaatii, että työvoimapolitiikalla pitäisi puuttua ennen kaikkea rakennetyöttömyyteen ja vaikeasti työllistyvien auttamiseen.

Valtion ensi vuoden talousarvioehdotus ei sisällä aloitteita, joilla rakenteelliseen työttömyyteen voidaan puuttua, Kuntaliitto pahoittelee. Nykyisillä työvoimapoliittisilla toimilla ei ole juuri vaikutettu rakennetyöttömyyteen, liitto arvostelee.

Kuntaliiton mielestä olisi tärkeää, että työvoimapolitiikassa huomioidaan alueelliset erot. Työllisyystoimenpiteet pitäisi räätälöidä varta vasten kullekin alueelle ja asiakkaalle, Kuntaliitto vaatii.

Kuntaliitto haluaa, että kunnat ovat mukana uutta työvoimapolitiikkaa linjattaessa. Paikallisiin työllisyysaloitteisiin tarvitaan Kuntaliiton mukaan tukea valtion budjettivaroista. Yksityisten työvoimapalvelujen toimintaedellytyksiä pitäisi liiton mielestä parantaa.

Kuntaliitto pitää tärkeänä, että kansalaisten osallistumista paikallisten työvoimapalveluiden kehittämiseen vahvistetaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot