Mainos
Mainos

Kuntaliitto: Helsingin seutu pudonnut kehityksen kärjestä

Kuntaliiton rakennemuutoskatsauksen mukaan keskisuuret kaupunkiseudut vetävät puoleensa tuotantoa, työpaikkoja ja asukkaita.

Helsingin seutu on pudonnut kasvun ja kehityksen kärjestä, kun taas muun muassa Porvoon, Seinäjoen ja Hämeenlinnan kaltaiset keskisuuret kaupunkiseudut vetävät puoleensa tuotantoa, työpaikkoja ja asukkaita, käy ilmi Kuntaliiton rakennemuutoskatsauksesta.

Voimakkaimmin kehittyviä maakuntia olivat vuosina 2000-2004 Itä-Uusimaa, Pohjois-Pohjanmaa, Pirkanmaa ja Kanta-Häme. Sen sijaan Uusimaa putosi Kuntaliiton vertailussa maakuntien keskikastiin.

Kuntaliiton rakennemuutoskatsauksessa alueita vertailtiin tuotannon, työllisyyden ja väestömäärän vuosien 2000-2004 kehityksen perusteella.

Katsauksen mukaan keskittymiskehitys on laantunut 2000-luvun alkuvuosista, mutta alueiden väliset erot ovat edelleen suuria. Parhaiten menestyneet alueet ovat Etelä-Suomessa ja heikoimmin menestyneet Lapissa ja Itä-Suomessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot