Mainos
Mainos

Kuntaliitto huolissaan palveluista

Kuntaliitto katsoo, että hallituksen keskiviikkona tekemä kehysratkaisu ei riitä tasapainottamaan kuntien taloutta. Kuntatalous muodostuu tänä vuonna valtion ja Kuntaliiton yhteisen arvion mukaan alijäämäiseksi.

Hallitus päätti kompensoida kunnille täysimääräisesti veronalennuksista johtuvat menetykset. Kuntaliitto vaatii, että tästä linjasta pidetään kiinni myös tulevina vuosina. Liitto haluaa, että kuntien yhteisövero-oikeus säilytetään ja kuntien yhteisövero-osuuteen tulee korotus. Kuntien tehtäviä ei sen mielestä pitäisi lisätä entisestään.

Julkisten palveluiden tuottavuutta pitäisi Kuntaliiton mukaan nostaa huomattavasti. Tähän pyritään yhteistyöllä, vapaaehtoisilla kuntaliitoksilla ja palvelutuotannon kehittämisellä. Lisäksi tarvittaisiin uutta rahaa ja palvelujen uudelleen arviointia, liitto huomauttaa.

Kuntaliitto vaatii, että hallitusohjelmassa sovittujen peruspalveluohjelman ja -budjetin valmistelu aloitetaan pikaisesti. Valtion budjettikehys ei Kuntaliiton mukaan riitä täyttämään peruspalveluohjelmalle asetettuja tavoitteita.


(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot