Mainos
Mainos

Kuntaliitto: Ilmaisiin palveluihin ei ole varaa

MTV:n eilisessä puheenjohtajien vaalitentissä, kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen sanoi, ettei Suomessa ole olemassa ilmaisia palveluja. Huomenta Suomessa vieraillut Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Timo Kietäväinen allekirjoittaa tämän.

- Ilmaisia palveluita meillä ei ole, ainahan ne lopulta veronmaksaja maksaa.

Kuntiin kohdistuu paljon paineita ilmaisista palveluista. Kietäväinen muistuttaa, että jos kunnissa jokin palvelu tehdään ilmaiseksi, se on jostain muusta pois. Ilmaisiin palveluihin ei ole varaa.

- Kuntien käytettävissä olevat voimavarat eivät riitä siihen mitä kunnilta tällä hetkellä edellytetään. Vaikka kuinka palveluja tehostetaan, kunnat tarvitsevat lisää voimavaroja ja lisää resursseja ensi vaalikaudella.

Kietäväisen mukaan kuntatalous on tällä hetkellä keskimäärin hyvässä kunnossa. Monen vuoden voimakas verotulojen kasvu on nostanut kunnallistalouden keskilukuja huomattavasti mutta erojakin on.

- Kuntien keskinäiset erot ovat varsin isot ja meillä on valitettavasti niitäkin kuntia joiden verotulot eivät ole kasvaneet lainkaan.

Finanssikriisin vuoksi ensi vaalikauden ennustaminen on Kietäväisen mukaan hankalaa.

- Tullaan siirtymään selvästi hitaampaan talouskasvuun, työllisyyskehitys saattaa huomattavasti vaikeutua ja eräillä paikkakunnilla teollisuudenmuutokset tulevat vaikuttamaan. 2009 on kohtuullisen hyvä vuosi mutta siitä eteenpäin tulee olemaan selvästi hankalampia kuin mitä nyt on.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme