Mainos
Mainos

Kuntaliitto: Keskeneräiset tietojärjestelmät rasittavat kuntien palveluita

Huonosti toimivat tietojärjestelmät rasittavat kuntien palveluita.

Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Kari Nenonen toteaa MTV3:n Huomenta Suomen haastattelussa, että tietojärjestelmiä otetaan käyttöön keskeneräisinä, mikä teettää työntekijöille lisää töitä.

Ongelmia on etenkin terveydenhuollon puolella.

- Meillä on kymmeniä potilastietojärjestelmiä, jotka eivät ole keskenään yhteensopivia. Järjestelmät eivät keskustele keskenään, eikä tieto liiku, Nenonen kuvailee.

Hän toivoo, että asiaan toisi helpotusta parhaillaan rakennettava kansallinen tietojärjestelmä. Tällöin yhdessä kokonaisuudessa olisi kaikki potilastieto.

- Sekä kunnallishallinnossa että valtionhallinnossa pitää tehdä selkeitä päätöksiä siitä, että tietojärjestelmät laitetaan kuntoon, Nenonen sanoo.

Hänen mukaansa järjestelmiä pitäisi myös pystyä testaamaan kunnolla ennen niiden käyttöönottoa, kuitenkin niin ettei potilasturva vaarannu.

Nenosen mukaan kunnat käyttivät viime vuonna 900 miljoonaa euroa tiedonhallintaan. Tästä summasta puolet on terveydenhuollosta aiheutuvia kustannuksia.

(MTV3)

Katso Kuntaliiton varatoimitusjohtajan Kari Nenosen haastattelu: (Huomenta Suomi 3.10.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme