Mainos
Mainos

Kuntaliitto kiirehtii asiakasmaksu-uudistusta

Asiakasmaksuja on viimeksi tarkistettu vuonna 2002. Kuntaliitosta todetaan, että yksinomaan tasotarkistus helpottaisi kuntia palvelujen järjestämisessä.

Kuntaliitto toivoo, että sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksujen jälkeenjääneisyys korjautuu ensi vuoden valtion budjetissa. Liiton mielestä maksut on vihdoin saatava vastaamaan todellisia kustannuksia. Maksuja on viimeksi tarkistettu vuonna 2002.

Yksinomaan tasotarkistus helpottaisi kuntia palvelujen järjestämisessä noin 50 miljoonalla eurolla vuodessa, todetaan Kuntaliiton hallituksen kannanotossa.

Liitto on huolissaan myös kuntien harkinnanvaraisten avustusten alasajosta. Se muistuttaa, että kuntien väliset talouserot ovat huomattavan suuria ja osa kunnista on kestämättömässä taloudellisessa ahdingossa.

Kuntaliitto vastustaakin valtiovarainministeriön esittämää harkinnanvaraisten rahoitusavustusten alasajoa tässä vaiheessa. Määrärahaksi on nyt esitetty 10:tä miljoonaa euroa, kun se vielä viime vuonna oli 40 miljoonaa euroa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot