Mainos
Mainos

Kuntaliitto: Kunnilla pitää olla oikeus tuottaa sote-palveluita

Kuntaliitto vaatii, että kunnilla on mahdollisuus tulevaisuudessakin tuottaa sosiaali- ja terveyspalveluita. Hallituksen parasta aikaa lausuntokierroksella olevassa lakiluonnoksessa tällaista mahdollisuutta ei ole.  

Kuntaliiton suhtautumisesta päätti liiton hallitus tänään kokouksessaan. Sote- ja maakuntalakien lausuntokierros jatkuu vielä marraskuun alkupuolelle saakka, mutta Kuntaliitto halusi antaa oman lausuntonsa jo nyt kuntien tueksi.  

Lausunnossaan Kuntaliitto esittää, että kunnilla olisi mahdollisuus yhtiöidensä kautta tuottaa palveluita, jotka otetaan mukaan kansalaisten vapaasti valittaviin palveluihin. Sote-uudistus itsessään on Kuntaliiton mielestä välttämätön ja sitä pitää edistää.  

Kuntaliitolla on myös monia muita toiveita hallituksen suurhankkeelle. Liitto toivoo, että suurille kaupunkiseuduille ja harvaan asutuille alueilla jätetään mahdollisuus poiketa muun Suomen sote-mallista.  

Maakunnille pitäisi sen mukaan antaa verotusoikeus, koska muutoin maakuntien edellytykset selvitä niille määrätyistä tehtävistä ovat heikot.   
– Verotusoikeus lisäisi päätöksenteon vastuunkantoa ja läpinäkyvyyttä, lausunnossa perustellaan.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme