Mainos
Mainos

Kuntaliitto: Kuntien talous heikkenee ensi vuonna

Kuntien taloustilanne heikkenee olennaisesti vuonna 2003, arvioi Kuntaliitto. Ilman sopeuttamistoimia kuntien velkataakan uskotaan kasvavan ensi vuonna noin 750 miljoonalla eurolla. Tällä hetkellä kuntien talous on pääosin tasapainossa.

Talousvaikeuksissa olevien kuntien määrä on edelleen suuri. Viime vuonna reilu neljännes Suomen kunnista teki negatiivisen vuosikatteen. Etelä-Savossa ja Keski-Suomessa yli puolet kunnista jäi miinukselle.

Vuosikatteeltaan negatiivisia kuntia on 117 eli kolmannes vähemmän kuin vuonna 2000. Kuntien yhteenlasketun vuosikatteen arvioidaan vuonna 2003 supistuvan kolmannekseen eli 0,5 miljardiin euroon. Vuonna 2001 vuosikate oli 2 miljardia ja vuoden 2002 arvio on 1,5 miljardia euroa. Kuntaliitto vaatii täysimääräistä indeksikorotusta valtionosuuksiin.

(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot