Mainos
Mainos

Kuntaliitto muodostaisi talouskuntia

Kuntaliiton toimitusjohtaja Jussi-Pekka Alanen ehdottaa uutta mallia kuntien yhteistoiminnan lisäksi. Suoranaisten kuntaliitosten sijaan Alanen ehdottaa "talouskuntien" perustamista, joissa kunnat yhdistäisivät rahansa ja päätöksentekonsa.

Jussi-Pekka Alanen säilyttäisi kuitenkin samalla "asukaskunnat", jotta asukkailla olisi mahdollisuus vaikuttaa juuri lähiympäristön palveluihin ja ympäristöön. -Voimavarat lähipalveluihin saadaan yhteisestä budjetista, mutta paikallinen lautakunta tai valtuusto vastaa niiden käytöstä, Alanen kuvaili Kontiolahden kunnan 125-vuotisjuhlassa.

Alanen määrittelee mallin pehmennetyksi kuntaliitokseksi, ratkaisuksi, jossa voimavarat kootaan mutta identiteetti ja entiset vaikuttamiskanavat säilyvät. Alasen mukaan malli on tarpeen, koska kuntaliitoshankkeet ovat olleet vastatuulessa kansalaisten vastustuksen takia.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme