Mainos
Mainos

Kuntaliitto näkee budjetissa myönteistä

Kuntien harkinnanvaraiseen valtionapuun tullut korotus ja mahdollisuus korottaa sairaanhoidon maksuja ovat Kuntaliiton mukaan myönteisiä päätöksiä ensi vuoden budjetissa. Kuntaliitto toteaa kuitenkin, ettei budjettiesitys ratkaise kuntien toimintaan ja talouteen liittyviä ongelmia pitkällä aikavälillä. Asia on nostettava esille seuraavissa hallitusneuvotteluissa, Kuntaliitto edellyttää.

Kuntaliitto huomauttaa, että kuntien talous kiristyy ensi vuonna miljardin edestä, kun tuporatkaisun yhteydessä korotettiin ansiotulo- ja tulonhankkimisvähennyksiä. Menetystä ei ole korvattu täysimääräisesti, Kuntaliitto painottaa. Kuntaliitto luonnehtii epäviisaaksi päätöstä leikata yliopistosairaaloiden tutkimus- ja kehittämismäärärahoja. Kuntien tuloja lisätään ensi vuonna 200 miljoonaa sallimalla niille eräitä sairaanhoidon maksujen korotuksia. Harkinnanvaraisiin valtionapuihin kriisikunnille varataan 230 miljoonaa markkaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme