Mainos
Mainos

Kuntaliitto: Oleellista kuntauudistuksen aikataulun viivästyminen

Kuntauudistuksen aikataulun viivästyminen on oleellista eduskunnan perustuslakivaliokunnan tämänpäiväisessä lausunnossa, arvioi Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Timo Kietäväinen.

Toinen keskeinen piirre valiokunnan linjauksessa on Kietäväisen mukaan kuntauudistuksen ja sote-uudistuksen nivominen yhteen.

– Valiokunta näytti hyvin vahvasti korostavan kuntauudistuksen ja sote-uudistuksen samanaikaisuutta ja yhdistämistä.

Kuntaliiton varatoimitusjohtajan mielestä on ymmärrettävää, että perustuslakivaliokunnan lausuntoon tuli eriäviä mielipiteitä.

– Lakiesityksen ja koko tämän lainsäädäntöprosessin vaikeus huomioiden ei ole yllättävää, että valiokunta ei päässyt yksimielisyyteen.

Kietäväisen mukaan uudistuksen etenemiselle on hyvin merkittävää, millaisen kannan eduskunnan hallintovaliokunta ottaa nyt asiaan.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot