Mainos
Mainos

Kuntaliitto pelkää veroalen rapauttavan palvelut

Kuntaliitto pelkää, että ensi vuonna luvatut veronkevennykset rapauttavat kuntapalvelut. Kuntaliitto odottaakin, että valtion budjettikäsittelyssä korvataan verokevennysten kunnille aiheuttamat tulonmenetykset.

Valtion budjetissa pitää Kuntaliiton kannanoton mukaan lisätä merkittävästi sosiaali- ja terveydenhuollon valtionosuuksia, jotta terveyspalvelut voidaan turvata.

Kuntaliiton mukaan tähän tilanteeseen sopivat erityisen huonosti sellaiset päätökset, joilla kuntien velvoitteita lisättäisiin uusilla tehtävillä tai laatuvaatimuksilla. Kuntaliitto on esimerkiksi huolissaan siitä, että vammaispalvelulainsäädännön uudistamisen taloudellisten vaikutusten arviointi on ollut puutteellista. Valtion budjettivalmistelussa ei sen mielestä ole varauduttu riittävästi korvaamaan kunnille kustannusten nousua.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot