Mainos
Mainos

Kuntaliitto peräänkuuluttaa yksilön terveysvastuuta

Kuntaliiton toimitusjohtajan Risto Parjanteen mukaan terveydenhuollon menot laskisivat selvästi, jos kansalaiset huolehtisivat riittävästä liikunnasta ja oikeanlaisesta ruokavaliosta.

Kuntaliiton toimitusjohtaja Risto Parjanne patistaa myös kansalaisia kantamaan vastuuta terveydenhuollon menojen kehityksestä.

Turun Sanomien kolumnissaan Parjanne muistuttaa, että terveysjärjestelmämme olisi tyhjäkäynnillä, jos ihmiset liikkuisivat enemmän, söisivät ja joisivat kohtuullisesti ja pitäisivät selkälihaksensa kunnossa.

Samassa kirjoituksessa Parjanne puolustaa suomalaista terveydenhuoltoa ja varoittaa luottamasta pieniin osaratkaisuihin terveysmenojen hillinnässä. Hänen mukaansa terveydenhuoltoa ei myöskään pitäisi irrottaa liiaksi kunnan muista tehtävistä, sillä esimerkiksi asumiseen ja koulutukseen liittyvät ratkaisut vaikuttavat pitkällä aikavälillä enemmän väestön terveydentilaan kuin terveydenhuolto.

Parjanteen mukaan Suomi maksaisi terveydenhuollosta reilut kaksi miljardia euroa nykyistä enemmän, jos Suomi käyttäisi siihen bruttokansantuotteesta yhtä suuren osan kuin Ruotsi ja Tanska. Se olisi viidennes nykyistä enemmän.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot