Mainos
Mainos

Kuntaliitto: Taantuma ajaa kuntalaiset eriarvoiseen asemaan

Kuntaliitto varoittaa taantuman ajavan eri kuntien asukkaat eriarvoiseen asemaan.

Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Timo Kietäväinen sanoi tänään Pohjois-Savon kuntatalouspäivillä, että kuntien nykyinen veropohja on liian kapea, jotta se riittäisi turvaamaan kunnallisten palvelujen rahoituksen. Pelkkä toimintojen tehostaminen ei riitä.

Kietäväisen mielestä samalla kuntien kunnallisveron taso on nousemassa kohtuuttoman korkeaksi ja pieni- ja keskituloisten kunnallisverotaakka liian suureksi, ellei kuntien veropohjaa laajenneta nopeasti.

Eri paikkakunnilla asuvien eriarvoisuus on myös vaarassa kasvaa.

Kietäväinen esittää kuntien veropohjan laajentamista siten, että kunnille tuloutetaan jatkossa myös osa ajoneuvo-, polttoaine- ja liikenneveroista sekä arvonlisäveron ja pääomaveron tuotosta.

Kietäväisen mukaan valtion on myös lisättävä kuntien valtionosuuksia tänä ja ensi vuonna, jotta kuntalaiset saavat lakisääteiset palvelunsa myös vastaisuudessa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot