Mainos
Mainos

Kuntaliitto tiivistäisi omakotitaloalueita

Kuntaliiton mukaan omakotitaloalueiden täydentämistä ja tonttien käyttöä voitaisiin edistää rakentamattomien tonttien kiinteistöveron nostolla ja rakentamiskehotuksilla.

Suomen Kuntaliitto vähentäisi uusien tonttien kysyntää hyödyntämällä olemassa olevia omakotitaloalueita nykyistä enemmän. Kuntaliiton tuoreen raportin mukaan monet omakotitaloalueet sallivat lisärakentamisen. Tulokset perustuvat Oulussa, Turussa ja Hyvinkäällä tehtyihin selvityksiin.

Vanhassa vara parempi -raportin mukaan useat omakotitaloalueet on kaavoitettu väljästi ja tonteilla on käyttämätöntä rakennusoikeutta. Kokonaisia asemakaavan osia ja yksittäisiä tontteja on myös rakentamatta.

Kuntaliiton mukaan omakotitaloalueiden täydentämistä ja tonttien käyttöä voidaan edistää rakentamattomien tonttien kiinteistöveron nostolla ja rakentamiskehotuksilla. Esimerkiksi Oulussa rakentamiskehotuksilla on saatu rakennettua satoja tontteja.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme