Mainos
Mainos

Kuntaliitto toivoo lisää avustuksia

Kuntaliiton mielestä kuntien verotulojen kasvu kohdistuu kasvukeskuksiin eikä se auta talousvaikeukssa olevia kuntia.

Talousvaikeuksissa olevien kuntien auttamiseksi tarvitaan kuntaliiton mukaan lisää rahaa.

Kuntaliitto vaatii, että kuntien harkinnanvaraisia rahoitusavustuksia on lisättävä viime vuoden tasolle 40 miljoonaan euroon hallituksen käsiteltävänä olevassa lisätalousarvioissa.

Tälle vuodelle on kuntien harkinnanvaraisiin rahoitusavustuksiin budjetoitu 26,5 miljoonaa euroa, johon valtiovarainministeriö on ehdottanut kahden miljoonan euron lisäystä.

Kuntien talouden myönteinen kokonaiskehitys ei kuntaliiton mukaan vielä korjaa heikosti toimeen tulevien kuntien asemaa. Kuntien verotulojen kasvu kohdistuu pääasiassa kasvaviin keskuksiin, ja kuntien keskinäiset erot uhkaavat kääntyä kasvuun.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot