Mainos
Mainos

Kuntaliitto vastustaa Niinistön veronalennusideaa

Kuntaliitto torjuu valtionvarainministeri Sauli Niinistön ajatuksen tuloveron alentamisesta ja vajeen tasoittamisesta mm. kuntien määrän vähentämisellä.

Kuntaliiton hallituksen puheenjohtajan Hannes Mannisen mukaan kuntien vähentämisestä saatavat säästöt ovat pieniä, eivätkä ne riittäisi korvaamaan veronalennuksia.

- Kuntien lukumäärän vähentäminen merkitsisi pienemipien kuntien liittämistä suurempaan. Tästä saatava säästö, kun lasketaan esimerkiksi sadan pienimmän kunnan hallintokustannukset, olisivat alle 50 miljoonaa euroa. Sillä ei rahoiteta veronalennuksia, Manninen painottaa.

Manninen uskoo, että ehdotus johtaisi käytännössä kuntien verotulojen leikkaukseen. Tähän ei hänen mukaansa ole enää varaa.

- Se merkitsisi sitä, että kuntien veroprposentit tulisivat nousemaan entistä voimakkaammin. Entistä enemmän jouduttaisiin myös karsimaan, sosiaali-, terveys- ja koulupalveluista, Manninen uskoo.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot