Mainos
Mainos

Kuntaministeri: Kuntalaisten osallistumisoikeudet turvattava

Alue- ja kuntaministeri Martti Korhonen korostaa kuntien vastuuta kuntalaisten vaikutusmahdollisuuksien kehittämisessä. Ministerin mielestä kuntien on huolehdittava oman edustuksellisen päätöksentekojärjestelmänsä toimivuudesta sekä kehitettävä kansalaisten välittömän osallistumisen muotoja.

Korhonen sanoi tänään Varkaudessa, että kunnallisen demokratian toimivuudesta on tullut tärkeä haaste kuntien itsehallinnon vahvistuessa. Kunnat voivat aiempaa laajemmin päättää hallinnostaan ja palvelujen järjestämisestä.

-Samalla niiden pitää muistaa huolehtia siitä, että kuntalaiset voivat todella vaikuttaa kunnallisessa päätöksenteossa ja kuntien toiminnoissa. Vain terve ja toimiva kunnallisdemokratia voi taata kuntien päätöksenteon oikeudenmukaisuuden ja tehokkuuden, sanoi Korhonen. Hän puhui Vasemmistoliiton Kuopion piirijärjestön seminaarissa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme