Mainos
Mainos

Kuntaministeri moittii kokoomuksen kuntalinjaa

Hallinto- ja kuntaministeri Tapani Töllin (kesk.) mielestä kokoomus ajaa mutkan kautta kuntien pakkoliitoksia, vaikka se väittää toista tuoreessa kuntareformissaan. Siinä kokoomus ilmoittaa tavoitteeksi 100-150 kuntaa eli parisataa nykyistä vähemmän. Täysin samoilla linjoilla ovat Töllin mukaan myös sosiaalidemokraatit.

— Kokoomus ohjaisi kuntia liitoksiin heikentämällä kuntien rahoitusta, mikäli edistystä kuntarakenteissa ei muuten tapahdu. Käytännössä se on sama asia kuin pakkoliitokset. Meno on kuin vanhassa Neuvosto-Karjalassa, missä ihmisiä kannustettiin muuttamaan kodeistaan katkaisemalla sähköt, Tölli arvostelee tiedotteessaan.

Töllin mielestä kokoomuksen malli loisi uutta hallintobyrokratiaa. Hän puolustaa keskustan esitystä, jossa raskaimmat tehtävät hoidettaisiin maakunnan tasolla ja lähipalvelut nykyisissä kunnissa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme