Mainos
Mainos

Kuntatyönantaja: Seteli keinottelee palolakon suojelutyöllä

Kuntatyönantajaa edustava Kunnallinen Työmarkkinalaitos syyttää Suomen Palomiesliittoa ja sen kattojärjestö Seteliä suojelutyöllä keinottelusta.

KT:n mukaan liitot tarjoavat työvoimaa vain sellaisiin kuntiin, joissa tarvetta suojelutyöhön ei ole. Työnantaja sanoo lakkojohdon myös estävän lakkolaisten suojelutyöhön menon pääkaupunkiseudulla ja suurissa kaupungeissa, joissa ihmisten turvallisuuden takaamiseksi tehtävän suojelutyön tarve on suurin.

Myös sisäministeriön pelastusylijohtaja Pentti Partanen pitää palomiesliiton suojelutyötä sattumanvaraisena. Hänen mukaansa suojelutöihin on tultu pienillä paikkakunnilla, joissa tarvetta siihen ei ole. Sisäministeriö on kahteen otteeseen esittänyt lakkoliitoille vetoomuksen lakon rajaamiseksi siten, että kansalaisten turvallisuuden kannalta välttämättömimmät valmiudet voitaisiin turvata. Lakon sovittelu jatkuu huomenna.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme