Mainos
Mainos

Kuntatyönantaja: Tehy liioittelee palkankorotuksiaan

KT:n mukaan työtaistelu-uhka kasvatti Tehylle luvattua 12,7 prosentin korotuksia 3-6 prosentilla, mutta lisäys johtuu lähinnä nelivuotisen sopimuskauden pituudesta. Tehy on arvioinut saavansa jäsenilleen 22-28 prosentin korotukset nelivuotiskaudella.

Kunnallinen työmarkkinalaitos katsoo Tehyn antavan palkankorotuksistaan virheellisen kuvan. KT:n mukaan Tehylle tulevat palkankorotukset eivät kahden ja puolen vuoden aikana juurikaan poikkea siitä tasosta, jonka lokakuussa sopimukset tehneet kunta-alan muut ammattiryhmät saivat.

Kuntatyönantaja sanoo tiedotteessaan, että "Tehy on ilmeisesti laskenut palkankorotuksiin mukaan myös eriä, joista neuvottelutkin aloitetaan kunta-alan järjestöjen kesken vasta parin vuoden kuluttua".

Tehyn arvio tuolloin maksettavista noin kuuden prosentin korotuksista on KT:n mukaan ehdottomasti liikaa.

Tehy on arvioinut saavansa jäsenilleen 22-28 prosentin korotukset nelivuotiskaudella. Tavoite oli 24 prosenttia. Sovittelulautakunnan sovintoesityksessä korotukset vaihtelevat 15,7:n ja 22,5:n välillä.

KT:n mukaan työtaistelu-uhka kasvatti Tehylle luvattua 12,7 prosentin korotuksia 3-6 prosentilla, mutta lisäys johtuu lähinnä nelivuotisen sopimuskauden pituudesta.

KT katsoo, että Tehyn julkaisemissa prosenteissa ovat todennäköisesti mukana myös vuosien 2008 ja 2010 alussa toteutettavien tiettyjen palkkaryhmien vähimmäispalkkojen korotuksista oletus, että kaikki saisivat tämän saman korotuksen. Työnantajan mukaan sovintoehdotus ei siihen velvoita.

Vähimmäispalkkojen tarkistus maksaa tammikuussa 2008 välittömänä kustannuksena 0,2 prosenttia, mutta Tehy on KT:n mukaan arvioinut sen 3,4 prosentiksi.

Työnantajan laskuissa ratkaisu nostaa sairaanhoitajan kokonaisansioita neljän vuoden aikana keskimäärin 403-460 euroa kuukaudessa, osastonhoitajalla keskimäärin 466-532 ja ylihoitajalla 561-640 euroa.

Kuntien henkilöstömenoja se kasvattaa 500 miljoonalla eurolla.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Lue myös:

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot