Mainos
Mainos

Kuntatyöntekijöiden lomautukset nelinkertaistuvat ensi vuonna

Kuntien lomautukset saattavat nelinkertaistua ensi vuoden aikana. Asia selviää Kuntatyönantajien kunnilla ja kuntayhtymillä teettämässä kyselyssä. Kyselyn arvion mukaan ensi vuonna lomautukset koskisivat 31400 henkilöä, kun tänä vuonna kunnat lomauttivat 7200 henkilöä.

–Valitettavasti suuntana näyttää oleva 1990-luvun alkupuolen tilanne, jolloin lomautukset olivat todella kovia, Kuntatyönantajien työmarkkinajohtaja Markku Jalonen sanoo.

Kuntatyönantajien mukaan taustalla on kuntien tiukka taloudellinen tilanne.

–Kuntien tulot eivät vaan yksinkertaisesti riitä nykyisten tehtävien ja velvoitteiden toteuttamiseen, vaikka on nostettu veroja ja on velkaannuttu lisää. Tästä huolimatta joudutaan tekemään sopeuttamistoimia. Nyt olisi äärettömän tärkeää toteuttaa myöskin hallituksen päätökset näiden velvoitteiden ja tehtävien vähentämisestä. Muuten me emme selviä tästä tilanteesta, Jalonen sanoo, Jalonen sanoo.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot