Mainos
Mainos

Kuntauudistus etenee ajallaan

Kuntajohtajien oma toiveikkuus kuntauudistuksen toteutumiseen on laskenut. Nyt vain puolet johtajista ilmoittaa suhtautuvansa toiveikkaasti suunnitteluvaiheen onnistumiseen.

Suurin osa kuntajohtajista uskoo, että tekeillä oleva kunta- ja palvelurakenneuudistus etenee aikataulussaan. Tuore kysely paljastaa kuitenkin, että kuntien sitoutumisessa uudistukseen on suuria eroja. Parasta se on Keski-Pohjanmaalla ja heikointa Itä-Uudenmaan kunnissa.

Kuntaliitto kyseli jälleen tässä kuussa kuntajohtajien arvioita hankkeen toteutumisesta. Kyselyyn vastasi 265 kunnan- tai kaupunginjohtajaa. Uudistuksen piirissä on kaikkiaan 391 kuntaa.

Kokonaisuutena ottaen kuntien sitoutuminen uudistukseen on kyselyn perusteella selvästi lisääntynyt sitten viime elokuun, jolloin asiaa viimeksi kysyttiin. Nyt puolet kuntajohtajista arvioi, että kunnassa on sitouduttu vahvasti hankkeeseen.

Kuntajohtajien oma toiveikkuus sen sijaan ei ole vahvistunut. Nyt puolet kuntajohtajista ilmoitti suhtautuvansa toiveikkaasti uudistuksen toteutumiseen. Elokuussa 63 prosenttia suhtautui erittäin tai melko toiveikkaasti uudistuksen suunnitteluvaiheen onnistumiseen.

Uusin kysely tehtiin siinä vaiheessa, kun kunnat olivat jättäneet omat suunnitelmansa Paras-hankkeen toteuttamiseksi ja valtio oli antanut palautteensa suunnitelmista. Kolmannes kuntajohtajista piti palautetta epäoikeudenmukaisena. Hieman pienempi määrä oli päinvastaista mieltä. Vastaajista 27 prosenttia oli sitä mieltä, että valtiolta tullut palaute oli ajastaan jäljessä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot