Mainos
Mainos

Kuntauudistus jumissa - perustuslakivaliokunta jatkaa tiistaina

Perustuslakivaliokunta ei saanut tänään puserrettua päätöstä kuntauudistuksen perustuslainmukaisuudesta. Valiokunta jatkaa asian käsittelyä tiistaiaamuna.

Perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Johannes Koskinen (sdp) ei lupaa varmaksi, että asiassa saada valiokunnalta yksimielinen kanta.

–Toivotaan, mutta en ehkä liikaa odota täysin yksimielistä kantaa. Koitetaan kuitenkin hakea kestävää linjaa.

Kuinka paljon politiikka painaa?

–Kyllä me on aika hyvin saatu se viipaloitua erikseen. Tietysti kaikilla on kuntatuntemusta, niin se painaa tällaisen esityksen arvioinnissa, Koskinen sanoo.

Kun perustuslakivaliokunta saa ratkaisunsa aikaiseksi, asia siirtyy hallintovaliokuntaan, jolta pitäisi vielä tulla mietintö asiasta ennen kesälomia. Eduskunta joutuu Koskisen mukaan kokoontumaan vielä juhannuksen jälkeen asian vuoksi.

Kuntauudistuskäsittelyn taustalla on se, että perustuslakivaliokunta joutuu miettimään, voidaanko kuntarakennelaista päättää eduskunnassa ilman sote-uudistuksen yksityiskohtia. Oikeuskansleri kritisoi aikaisemmin keväällä, että kuntauudistusta ja sote-uudistusta viedään eri tahtiin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme