Mainos
Mainos

Kuntavaaleihin lähes vuosi ja listat jo puolillaan – Vihreät odottaa ennätysmäärää kuntavaaliehdokkaita

Vihreät odottaa saavansa ennätysmäärän ehdokkaita ensi huhtikuun kuntavaaleihin. Nimien keräys alkoi viime syksynä, ja puoluesihteeri Lasse Miettisen mukaan listat ovat monissa suurissa kaupungeissa jo vähintään puolillaan.

– Meillä on fiilis, että sekä pienemmillä paikkakunnilla, keskisuurissa kaupungeissa että suurissa kaupungeissa pystymme lyömään aiemmat ehdokasennätykset, Miettinen sanoo.

Vihreät on menestynyt viime aikoina erinomaisesti kannatuskyselyissä, mikä on lisännyt kiinnostusta puolueeseen.

Myös esimerkiksi perussuomalaiset ja SDP ovat aloittaneet ehdokashankinnan.

Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo ei osaa sanoa, kuinka paljon nimiä on tähän mennessä kertynyt, mutta tavoitteena on saada enemmän ehdokkaita kuin vuoden 2012 kuntavaaleissa. Tuolloin perussuomalaisten listoilla oli reilut 4 000 nimeä.

Slunga-Poutsalo myöntää, että kehno gallupmenestys vaikeuttaa ehdokashankintaa.

– Jos listoille haetaan uusia ihmisiä, jotka eivät ole vielä puoluepolitiikassa mukana, heidän osaltaan se varmasti vaikuttaa.

SDP:ssä ehdokkaita on kertynyt tähän mennessä vähän päälle tuhat. Viime kuntavaaleissa puolueella oli noin 7000 ehdokasta ja samaan pyritään nytkin, sanoo puoluesihteeri Reijo Paananen.

Kuntavaalit järjestetään sunnuntaina 9. huhtikuuta 2017. 


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme