Mainos
Mainos

Kuntavaaliehdokkaista vain harva on maahanmuuttaja

Ulkomaalaistaustaisia on vähän kuntavaalien ehdokkaina. Tilastokeskuksen mukaan heitä on vajaat 770, kun ehdokkaita on kaikkiaan runsaat 37000.

Ulkomaalaistaustaiset ovat myös aliedustettuja määräänsä nähden. Heitä on äänestäjistä 4,6 prosenttia mutta ehdokkaista vain 2 prosenttia.

Suhteessa eniten ulkomaalaistaustaisia ehdokkaita on RKP:llä (4,4 %) ja vähiten perussuomalaisilla (1,3 %) ja keskustalla (1,2 %).

Keskimääräistä enemmän maahanmuuttajataustaisia ehdokkaita on vihreillä, kristillisdemokraateilla, vasemmistoliitolla sekä SDP:llä, jolla heitä on lukumääräisesti eniten eli 118.

– Meillä on ollut suurin luku ennenkin, kertoo puoluesihteeri Reijo Paananen. Hänen mukaansa SDP ei haalinut ulkomaalaistaustaisia koristamaan vaalilistoja, sillä iso osa ehdokkaista on osallistunut toimintaan jo aikaisemmin.

Perussuomalaisilla ulkomaalaistaustaisia ehdokkaita on 27. Heistä parikymmentä on pääkaupunkiseudulta, sanoo puoluesihteeri Ossi Sandvik. Kansallisuuksia on useita.

– Tilanne on hyvä, kun meille tulla tupsahti ehdokkaita. Emme ole käyneet erityistä kampanjaa heidän saamisekseen.

(MTV3–STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot