Mainos
Mainos

Kuntavaalien äänestysprosentti jäänee 60:een

Åbo Akademin professorin mielestä äänestyslaimeus johtuu siitä, että ihmiset kokevat itsensä voimattomiksi kunnallisen vaikuttamisen suhteen.

Valtio-opin professori Göran Djupsund arvioi äänestysprosentin jäävän näissäkin kuntavaaleissa alle 60 prosentin.

- Onhan se surkea prosentti kunnallisvaaleissa, kun ajatellaan, kuinka konkreettisesti kunnallinen päätöksenteko koskettaa jok'ikisen elämää verrattuna eduskunnan päätöksentekoon, Åbo Akademin professori sanoo uutistoimisto STT:n haastattelussa.

Äänestyslaimeuden professori katsoo juontuvan siitä, että ihmiset kokevat olevansa voimattomia kuntavaikuttamisen suhteen, koska kuntakokonaisuuksista on tullut niin vaikeaselkoisia. Kuntavaalien kampanjointia hän pitää vaisuna.

- Selviä linjauseroja puolueiden välillä ei näy, kun maassa on tällainen kaikille kaikkea hyvää tarjoava joulupukkihallitus.

Djupsundin mukaan tavallisen ihmisen on vaikea hahmottaa, mitä eroa on kepulaisen ja demarin välillä. Puolueet eivät uskalla erottautua pelätessään entistenkin äänestäjien kaikkoavan.

- Selviä profiileja suhteessa kansalaisryhmiin ei uskalleta ottaa esille, koska kaikki hakevat samaa keskivertoäänestäjää: keski-ikäistä kaupunkilaista palkansaajaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme