Mainos
Mainos

Kuntavaalien ehdokasasettelu päättyi

Lokakuun kuntavaalien ehdokasasettelu päättyi tänään iltapäivällä. Kolmesta suurimmasta puolueesta Kokoomus lisäsi hieman ehdokasmääräänsä.

Kokoomus asettaa kuntavaaleihin 7600 ehdokasta ympäri Suomen. Vuonna 2004 puolue asetti yhteensä 7578 ehdokasta, joten puolue pinnisti ehdokasmääränsä kasvuun 22 ehdokkaalla.

Kokoomus asettaa täydet listat ehdokkaita suurimmissa kaupungeissa ja muun muassa kuntaliitospaikkakunnilla Kouvolassa, Seinäjoella, Naantalissa, Ruskossa, Kurikassa, Salossa, Hämeenlinnassa ja Joensuussa.

Keskustan ja SDP:n ehdokasmäärät puolestaan vähenivät verrattuna edellisiin kuntavaaleihin.

Vihreät ja Kristilliset lisäsivät selvästi ehdokasmääräänsä

Vihreillä on kuntavaaleissa yli 2000 ehdokasta. Ehdokkaita on yli 300 ehdokasta enemmän kuin viime vaaleissa. Vihreillä on täysi ehdokaslista muun muassa suurimmissa kaupungeissa eli Helsingissä, Espoossa, Tampereella, Turussa, Vantaalla ja Oulussa. Myös kristillisdemokraatit lähtevät vaaleihin puolueen historian suurimmalla ehdokasmäärällä, vajaalla 1900 ehdokkaalla. Puolue tavoittelee vaaleissa viiden prosentin kannatusta. Neljä vuotta sitten kristillisdemokraateilla oli hieman yli 1700 ehdokasta.

Vasemmistoliitto ja RKP kisaan pienemmällä porukalla

Vasemmistoliitto ja RKP lähtevät kisaan viime vaaleja pienemmällä porukalla. Vasemmistoliitolla on alustavasti 4000 ehdokasta kunnallisvaaleissa. Määrä on pari sataa alle neljän vuoden takaisten vaalien, sillä tuolloin ehdokkaita oli 4280. Ehdokasmäärä saattaa muuttua vielä hieman, mutta toteutuu noin sadan ehdokkaan tarkkuudella. Vasemmistoliitto pitää ehdokkaiden määrä kohtuullisen hyvänä, koska tuleviin valtuustoihin valitaan vähemmän valtuutettuja kuin vuonna 2004.

Perussuomalaiset eivät omiaan vielä ole laskeneet, mutta uskovat kasvuun.

Syksyn kuntavaaleissa valitaan yli 10 400 kunnan- ja kaupunginvaltuutettua. Kuntavaalipäivä on sunnuntaina 26. lokakuuta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme