Mainos
Mainos

Kuntayhteistyön tukeminen on usein liitoksia edullisempaa

Alue- ja kuntaministeri Hannes Manninen pitää kuntien välisen yhteistyön tukemista monissa tapauksissa valtion kannalta järkevämpänä kuin kuntaliitosta.

Luopioisissa lauantaina puhuneen Mannisen mukaan erilaisilla yhteistyömalleilla on saatavissa nopeampia ja pysyvämpiä rakenteellisia muutoksia ja kustannussäästöjä kuin liitoksilla. Liitostapauksissahan monet rakenteet jäädytetään suoraan lainsäädännön nojalla viideksi vuodeksi, muistutti Manninen.

Taloudelliset vertailut osoittavat, että 1990-luvulla tehdyillä kuntaliitoksilla ei ole saatu liitoskunnissa edullisempaa palvelutuotantoa kuin muissa vastaavankokoisissa kunnissa. Nykyinen kuntajakolaki ja pelkästään liitostapauksiin luodut avustusjärjestelmät perustuvatkin Mannisen mukaan osittain vanhoihin uskomuksiin suurtuotannon eduista.

i.

(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot