Mainos
Mainos

Kuntia nuhdellaan kuntoutuspalvelujen riittämättömyydestä

Valtiontalouden tarkastusvirasto moittii kuntia kuntoutuspalvelujen riittämättömyydestä.

Viraston selvityksen mukaan lääkinnällistä kuntoutusta ei ole tarjolla riittävästi eikä sitä saa aina tarpeeksi ajoissa.

Viraston johtava tuloksellisuustarkastaja Juho Nurminen kertoo, että ongelmat kärjistyvät köyhissä kunnissa ja haja-asutusalueella.

Virasto painottaa, että lääkinnällisen kuntoutuksen valtiontaloudellinen merkitys on huomattava. Kuntoutuksella pyritään pidentämään ihmisten työuria ja auttamaan ikäihmisten omatoimista asumista.

Tästä huolimatta kuntoutus on terveydenhuollossa lapsipuolen asemassa. Tästä kertoo Nurmisen mielestä se, ettei lääkäreiden koulutus sisällä juurikaan kuntoutusasioita.

Ongelmia aiheuttaa myös perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon yhteistyön puute. Kun potilas palautetaan sairaalasta takaisin terveyskeskukseen, hoitoketju usein katkeaa ja potilas jää ilman kuntoutusta.

Virasto moittii myös sosiaali- ja terveysministeriötä, jonka pitäisi tiukemmin ohjata kuntia kuntouttamisessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot