Mainos
Mainos

Kuntien järjestettävä veteraanikuntoutusta kaikille halukkaille

Useissa kunnissa on ollut vaikeuksia veteraanien kuntoutuksen järjestämissä.

Eduskunnan puhemies Paavo Lipponen patistaa kuntia järjestämään kuntoutusta vuosittain kaikille sitä haluaville veteraaneille. Tämä lakisääteinen oikeus on toteutettava myös käytännön tasolla, vaati Lipponen Rintamaveteraaniliiton valtuuskunnan kokouksessa tänään.

Monissa kunnissa veteraanien kuntoutus toimii jo nyt kuten oli ajateltukin eli kaikki halukkaat pääsevät vuosittain kuntoutukseen. Monissa kunnissa on kuitenkin ollut vaikeuksiakin kuntoutuksen järjestämissä.

Veteraanien ja heidän puolisoidensa itsenäinen selviytyminen kotona mahdollisimman pitkään on tärkeää niin veteraaneille itselleen kuin myös yhteiskunnalle. Kuntoutus auttaa veteraaneja luomalla edellytyksiä pärjätä pitempään kotona.

- Useimmat ihmiset viihtyvät kotona laitosta paremmin, mutta laitoshoidon tarpeen väheneminen säästää myös varoja muihin kohteisiin, muistutti Lipponen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot