Mainos
Mainos

Kuntien johdolla hatarat tiedot terveydenhuollosta

Vastuu terveydenhuollosta on useissa kunnissa jäänyt terveydenhuollon henkilökunnalle johtavien luottamushenkilöiden sijaan.

Terveyden edistäminen kiinnostaa Stakesin tekemän kyselyn mukaan vain harvojen kuntien luottamushenkilöitä ja vastuu palveluistakin on monessa kunnassa jäänyt henkilöstölle.

Kuntien kansanterveystyön johtajille osoitetun kyselyn mukaan johdon tiedot ovat hataria esimerkiksi terveyspalvelujen henkilöstömitoituksista.

Väestön terveydentilaa seurasi suunnitelmallisesti vain 15 prosenttia terveyskeskuksista, ja väestöryhmien välisten terveyserojen seuraaminen kiinnosti vain viittä prosenttia terveyskeskuksista.

Ainostaan neljä prosenttia kunnista ilmoitti, että kuntien johtavat luottamusmiehet olivat päättäneet kouluterveydenhuollon laatusuosituksista, ja kahdeksan prosenttia oli päättänyt mielenterveystyön laatusuosituksista.

Stakes selvitti terveyden edistämistä kunnissa sosiaali- ja terveysministeriön pyynnöstä viime syyskuussa. Kyselyyn vastasi 87 prosenttia terveyskeskuksista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme