Mainos
Mainos

Kuntien johdolla hatarat tiedot terveydenhuollosta

Vastuu terveydenhuollosta on useissa kunnissa jäänyt terveydenhuollon henkilökunnalle johtavien luottamushenkilöiden sijaan.

Terveyden edistäminen kiinnostaa Stakesin tekemän kyselyn mukaan vain harvojen kuntien luottamushenkilöitä ja vastuu palveluistakin on monessa kunnassa jäänyt henkilöstölle.

Kuntien kansanterveystyön johtajille osoitetun kyselyn mukaan johdon tiedot ovat hataria esimerkiksi terveyspalvelujen henkilöstömitoituksista.

Väestön terveydentilaa seurasi suunnitelmallisesti vain 15 prosenttia terveyskeskuksista, ja väestöryhmien välisten terveyserojen seuraaminen kiinnosti vain viittä prosenttia terveyskeskuksista.

Ainostaan neljä prosenttia kunnista ilmoitti, että kuntien johtavat luottamusmiehet olivat päättäneet kouluterveydenhuollon laatusuosituksista, ja kahdeksan prosenttia oli päättänyt mielenterveystyön laatusuosituksista.

Stakes selvitti terveyden edistämistä kunnissa sosiaali- ja terveysministeriön pyynnöstä viime syyskuussa. Kyselyyn vastasi 87 prosenttia terveyskeskuksista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot