Mainos
Mainos

Kuntien kesätyöpaikat vähenivät

Kunnat työllistävät tänä kesänä noin 5000 nuorta edellisvuotta vähemmän. Kesätöitä on luvassa 31 000 nuorelle. Kesätyöllistämiseen käytetään kaikkiaan 17 miljoonaa euroa, mikä on pari miljoonaa euroa viime kesää vähemmän.

Reilusti yli puolet kesätyöntekijöistä työllistyy kunnan omiin yksikköihin. Myös yrityksissä on 12 000 työpaikkaa, joita kunnat tukevat taloudellisesti. Tuen määrä yhtä nuorta kohden on keskimäärin 230 euroa.

Suurimpia kesätyöllistäjiä edellisvuosien tapaan ovat tekninen sektori, sosiaaliala ja sivistyspalvelut. Kesätyöjaksot ovat lyhyitä, usein alle kuukauden mittaisia. Kesätöitä hakevat lähinnä alle 18-vuotiaat. Eniten nuorten kesätyöpaikkoja on Uudellamaalla ja Pohjois-Pohjanmaalla ja vähiten Ahvenanmaalla, Itä-Uusimaalla ja Keski-Pohjanmaalla.

Kuntaliiton tuoreen kyselyn mukaan kunnat haluavat antaa nuorille mielekästä tekemistä ja perehdyttää heitä työelämään. Sosiaaliset ja kasvatukselliset syyt painavat enemmän kuin kunnan oma tarve saada työntekijöitä lomakaudeksi. Kesätöillä voidaan myös kohentaa kuntatyön imagoa ja helpottaa työntekijöiden hankkimista tulevaisuudessa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot