Mainos
Mainos

Kuntien päätösvalta on useimmin miehillä

Naisia on valittu uusien kunnanvaltuustojen ja -hallitusten puheenjohtajiksi vähemmän kuin heidän osuutensa kunnanvaltuutetuista voisi edellyttää. Valtuutetuista vajaat 37 prosenttia on naisia, mutta valtuustojen puheenjohtajista heitä on vain runsas 27 ja hallitusten puheenjohtajista reilu 21 prosenttia, kertoo Keskisuomalainen.

Nainen nousee siis todennäköisemmin valtuuston kuin hallituksen johtoon - enemmän "seremonialliseen" kuin painavampaan tehtävään. Valtuusto käyttää kunnan ylintä päätösvaltaa. Hallitus valmistelee valtuuston käsittelemät asiat ja vastaa kunnan hallinnosta ja taloudesta.

Nuijankopauttajien sukupuolijakauma Manner-Suomen kunnissa käy ilmi Keskisuomalaisen selvityksestä ja osin Kuntaliiton keräämistä tiedoista. Tiedot etsittiin pääosin kuntien nettisivuilta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot