Mainos
Mainos

Kuntien ratkaisu homeongelmiin: siirrettävä koulu

Kunnat ovat ryhtyneet hankkimaan omistukseensa siirrettäviä kouluja ja päiväkoteja. Niitä on Suomessa jo kymmeniä ja tarve kasvaa muun muassa homeremonttien myötä.

Rakennukset ovat normaalikokoisia opetus- ja hoitotiloja, jotka kootaan noin sadan neliön moduleista. Uudella paikalla tarvitaan vain murskepeti ja kunnallistekniikka.

Siirrettävä koulu tai päiväkoti maksaa kunnille saman verran kuin kiinteä rakennus. Niitä onkin alettu tilata talotehtailta tiuhaan tahtiin.

- Nämä yleistyvät koko ajan, esimerkiksi Etelä-Suomessa tehdään niin paljon kuin ehditään, sanoo toimitusjohtaja Arto Koskela Teijo-Talot Pohjanmaa Oy:stä.

Siirrettävillä rakennuksilla paikataan myös päivähoidon ja opetuksen vaihtuvia tarpeita.

- Ainakin tällaisissa tilanteissa, kun kaupunki kasvaa, tarvitaan korjauksia siellä ja täällä, ja tällaista rakennusta voidaan sitten tarvittaessa taas siirtää seuraavaan paikkaan, missä sitä kulloinkin tarvitaan, summaa Koskela.

(MTV3)

Katso Outi Airolan juttu:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme