Mainos
Mainos

Kuntien suhteet ulkomaille ovat lisääntyneet

Suomen jäsenyys Euroopan unionissa on vauhdittanut kuntien kansainvälistymistä. Kuntaliiton mukaan kuntien kansainvälisen toiminnan perustana ovat ystävyyskunnat, joita on tällä hetkellä yhteensä 1400 yli 40 eri maassa.

Suomalaiset kunnat ovat lisänneet selvästi suhteitaan ulkomaille. Vajaan parinkymmenen vuoden aikana kunnat ovat solmineet uusia suhteita etenkin Baltian suuntaan. Verkostoituminen myös muualle Eurooppaan on ollut Suomen EU-jäsenyyden aikana vilkasta.

Kansainvälisiä suhteita perustellaan sillä, että ne lisäävät keskinäistä tuntemusta ja vahvistavat kuntien imagoaan. Samalla tuetaan kuntalaisten kasvua Euroopan- ja maailmankansalaisuuteen.

Kansainvälisistä suhteista perinteisimpiä ovat ystävyyskunnat. Kuntaliiton mukaan suomalaiskunnilla on ystävyyskuntia on yhteensä 1400 yli 40 eri maassa.

Ystävyyskuntatoiminnan rinnalle on tullut myös muita yhteistyön muotoja, kuten osallistumista teemallisiin ja alueellisiin kaupunkiverkostoihin sekä erilaisiin EU-projekteihin.

EU tukee taloudellisesti kuntien yhteistyötä, joka ylittää valtakunnan rajat.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme