Mainos
Mainos

Kuntien talous kohentunut

Hyvä työllisyys- ja ansiokehitys on vahvistanut kuntien taloutta. Kuntien verotulot kasvoivat viime vuonna noin 7,5 prosenttia, käy ilmi Tilastokeskuksen ennakkotiedoista.

Kuntien toimintamenot kasvoivat hieman hitaammin, 5,3 prosenttia. Nousua selittävät sekä palkkakustannusten että palvelujen kysynnän kasvu.

Kuntien väliset talouserot ovat yhä suuria. Vuosikate pieneni noin 150 kunnassa. Vuosikate osoittaa sen tulorahoituksen, joka juoksevien menojen maksamisen jälkeen jää jäljelle käytettäväksi investointeihin, sijoituksiin ja lainojen lyhennyksiin.

Myös kuntien lainakanta jatkoi kasvuaan. Kunnilla on nyt lainaa keskimäärin yli 1500 euroa asukasta kohden, kun vuonna 2000 sitä oli noin 750 euroa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot