Mainos
Mainos

Kuntien tarjoamat kesätyöpaikat vähenivät

Suurin osa kesätyöpaikoista on kuntien omissa palveluyksiköissä. Kuntien tuella yrityksiin syntyvät työpaikat ovat huvenneet tuhannella viime vuoteen verrattuna.

Kuntien tarjoamien kesätyöpaikkojen määrä on hieman vähentynyt viime vuodesta. Tänä vuonna töitä on tarjolla 41 000 nuorelle. Kuntien omiin palveluyksiköihin palkataan noin 25 000 nuorta, joka on saman verran kuin viime kesänä. Kuntien tuella yrityksiin syntyvät työpaikat ovat sen sijaan huvenneet tuhannella 16 000:een.

Nuoren kesätyöllistämiseen kunnat käyttävät noin 19,4 miljoonaa euroa. Summa on noin viisi miljoonaa euroa pienempi kuin vuosi sitten.

Suuri osa kesätyöpaikan saajista on 17-19-vuotiaita, ja yleensä pestit kestävät alle kuukauden Suurimpia työllistäjiä ovat tekniset palvelut sekä sivistys- ja sosiaalipalvelut.

Tiedot ilmenevät Kuntaliiton kyselystä, johon vastasi 70 prosenttia kunnista. Kesätyöpaikkojen määrä on koko maata koskeva tilastollinen arvio.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 04.05.2004)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot