Mainos
Mainos

Kuntien tarjoamat kesätyöpaikat vähenivät

Suurin osa kesätyöpaikoista on kuntien omissa palveluyksiköissä. Kuntien tuella yrityksiin syntyvät työpaikat ovat huvenneet tuhannella viime vuoteen verrattuna.

Kuntien tarjoamien kesätyöpaikkojen määrä on hieman vähentynyt viime vuodesta. Tänä vuonna töitä on tarjolla 41 000 nuorelle. Kuntien omiin palveluyksiköihin palkataan noin 25 000 nuorta, joka on saman verran kuin viime kesänä. Kuntien tuella yrityksiin syntyvät työpaikat ovat sen sijaan huvenneet tuhannella 16 000:een.

Nuoren kesätyöllistämiseen kunnat käyttävät noin 19,4 miljoonaa euroa. Summa on noin viisi miljoonaa euroa pienempi kuin vuosi sitten.

Suuri osa kesätyöpaikan saajista on 17-19-vuotiaita, ja yleensä pestit kestävät alle kuukauden Suurimpia työllistäjiä ovat tekniset palvelut sekä sivistys- ja sosiaalipalvelut.

Tiedot ilmenevät Kuntaliiton kyselystä, johon vastasi 70 prosenttia kunnista. Kesätyöpaikkojen määrä on koko maata koskeva tilastollinen arvio.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 04.05.2004)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme