Mainos
Mainos

Kuntien työaikakokeilu loppuu

Työministeri Liisa Jaakonsaari aikoo lopettaa kuntien työaikakokeilun. Hän sanoo Taloussanomien haastattelussa tuovansa ratkaisun kahden viikon kuluttua hallituksen käsittelyyn. Jaakonsaaren mielestä kokeilu ei työllistä riittävästi panostuksiin verrattuna.

Kokeilussa noin 1 300 kuntien työntekijää on lyhentänyt työaikaansa kahden vuoden aikana, ja 510 työtöntä on näin saanut työtä. Kunnat ja työntekijäjärjestöt ovat Taloussanomien mukaan olleet kokeiluun tyytyväisiä.

Jaakonsaari ajaa myös ns. työttömyyseläkeputken katkaisemista. Tällä hetkellä putkessa on noin 50 000 ikääntyvää. Jaakonsaari arvostelee mm. kuntia siitä, että ne korjaavat talouttaan irtisanomalla ikääntyviä työntekijöitä, jotka laitetaan sitä kautta työttömyyseläkkeelle.
-Jos kehitys jatkuu näin, ei työttömyys puolitu koskaan. Samaan aikaan kun tulee uusia työpaikkoja, niin toisesta päästä pistetään ihmisiä työttömiksi, Jaakonsaari moittii.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme